Grenzen stellen: De grootste misvattingen

Wat heb ik ernaast gezeten! Mijn leven lang heb ik gedacht dat het de bedoeling was om naar ‘eenheid’ te streven. Samensmelten met anderen (wat ook makkelijk ging omdat ik zoveel van anderen oppik). En reageren op wat er op me afkomt, onder het mom van ‘dit hoort op dit moment bij mijn ontwikkeling’.


Hierdoor heb ik weinig regie gehad over mijn leven. Het leven overkwam me grotendeels. Wat op zich prima was, ik kan veel aan. Wat er ook gebeurde, ik bleef staan. Maar ten koste van wat? 


Nou, veel kwam ik dus achter. 


Hier zijn nog een paar misvattingen over grenzen stellen die je misschien wel herkent bij jezelf:

▶ Als je ‘nee’ zegt kan het schadelijk zijn voor je relatie.

▶ Je zet je baan op het spel.

▶ Tegen sommige mensen kun je gewoon geen nee zeggen (ouders, partner, kinderen).

▶ Iedereen mag alles van me weten, dus het is niet nodig grenzen te stellen.

▶ Je bent zwak als je tegen je eigen grenzen aanloopt (overspannen/ burn-out).


De komende weken ligt de focus van mijn posts hierop: Grenzen stellen.


Mocht dit al iets bij je losmaken, laat het me weten! Ik organiseer een ‘Nee week’ in de week van 20 maart, waar je jezelf al voor kunt inschrijven. Deze eerste keer doe ik hem gratis, hierna wordt het een betaalde dienst.


Stuur me een berichtje of volg de link in mijn bio.


Tot snel!

#transformatiecoach #persoonlijkegroei  #persoonlijkecoach #zelfontwikkeling #lifecoach #zelfontplooiing #bewustzijnsgroei #bewustwording #bewustzijnsontwikkeling #zingeving #levenmetaandacht #narcismebewustwording #zichtbaarjezelf #hetverdwenenzelf #bewustzijnscoach #aandachtvoorjezelf #familieopstellingen #systeemtherapie #gelukkigeoudersgelukkigekinderen #zelfzorg #zelfzorgtips #meerenergie #meerenergiekrijgen #meerbalans #weinigenergie #grenzenstellen

Vorige
Vorige

Grenzen stellen: Wat levert het je op?

Volgende
Volgende

Wat gaat er al goed?