Grenzen stellen: Wanneer kreeg jij aandacht?

Deze vraag is een cruciale vraag die ik als eerste stel aan de vrouwen met wie ik werk: Wanneer kreeg jij aandacht? Wanneer was er onvoorwaardelijke liefde voor jou vanuit jouw ouders?


Je zal niet de eerste zijn die ik spreek die hier echt eens over na moet denken. Er wordt wel eens gezegd dat liefde vanuit ouders onvoorwaardelijk is naar hun kinderen, maar dat voelt niet altijd zo als kind zijnde. Andersom is het overigens veel meer het geval in mijn beleving.


Was de liefde of aandacht voor jou vroeger voorwaardelijk? 


Herkenbaar!


En geen enkele boze blikken naar mijn ouders, zij deden wat ze konden en herhaalden wat in hun jeugd als normaal werd meegegeven door hun ouders (en zo verder).


Maar er zit wel een consequentie aan vast: dat jij waarschijnlijk over jouw grenzen bent gegaan om toch een blijk van liefde of aandacht te pakken kon krijgen.


Súper logisch!


Nu werkt het echter misschien wel tegen je. Je geeft teveel, je ontvangt voor je gevoel te weinig (zet daar misschien zelfs wel zelf een muur voor) etc.


Geen nood! Dit valt te herstellen.


Vrij makkelijk zelfs.


De basis leg ik je uit in mijn Nee week die volgende week van start gaat. In 7 dagen tijd gaan we kijken naar jouw grenzen, zelfzorg en zet je de eerste stappen naar meer rust en balans in je leven.


Nog mooier: deze eerste keer is het helemaal gratis.


Meld jezelf aan en ga aan de slag zou ik zeggen, ik heb er super veel zin in!!

Vorige
Vorige

Grenzen stellen: Wat heeft het mij gebracht?

Volgende
Volgende

Grenzen stellen: Wie ben jij eigenlijk?